default-logo

Caroline van Lindert

Caroline van Lindert

Off

Mijn naam is Caroline van Lindert. Bergliefhebber, cultureel antropoloog en sportonderzoeker. EN nu ook kunstmaker. Zo mag ik me noemen, denk ik, nu ik in atelier J van de AmbachtAteliers aan de slag ga. Een hele stap. Zowel mentaal als fysiek. Letterlijk de ruimte hebben om uit mijn hoofd te gaan en bezig te zijn met het creatieve proces. Heerlijk.

Pin me nog niet vast op een stijl of techniek. Dit is nog in ontwikkeling. Ik volg namelijk een kunstopleiding aan de Nieuwe Akademie Utrecht. De NAU is een deeltijd opleiding beeldende kunst voor volwassenen. Daar experimenteer ik nog volop. Zo maak ik bijvoorbeeld kleine ruimtelijke werkjes. Die ik vervolgens fotografeer als inspiratie voor schilderwerk of een tekening met pastelkrijt. Ik gebruik daarbij alledaagse voorwerpen, zoals een theezakje, en ga dan op zoek naar licht- en schaduweffecten. De sport is dan hierin schoonheid te zien. Dat betekent niet dat ik zo mooi mogelijk probeer te schilderen. Het zit hem meer in het aandacht hebben voor het kleine en dat in de spotlights zetten.

Dat kan een unieke vondst zijn, zoals een uitgedroogd blad van de Magnolia uit mijn voortuin. Of om een gebaar of een handeling waarin schoonheid valt te ontdekken. Een spannende zoektocht.

Kom gerust eens kijken.

 

About the Author